بهترین افزونه های سئو وردپرس؛ ۲۹ پلاگین ضروری برای سئو سایت
برای سئو و بهینه سازی سایت در گوگل باید مجموعه ای از اقدامات سئویی روی سایت انجام شود تا نتیجه مورد نظر بدست آید. هرچه این اقدامات بهتر و با دقت بیشتری انجام شود نتیجه بدست آمده نیز بهتر خواهد بود و سایت در رتبه های برتر گوگل قرار می گیرد.
در مخزن وردپرس تعداد زیادی افزونه مخصوص سئو بارگزاری شده که به مدیر سایت کمک می کند سایت خود را سئو کرده و به رتبه های برتر گوگل دست پیدا کند. در این مطلب از میان ده ها افزونه فعال در این حوزه بهترین و پراستفاده ترین افزونه ها را معرفی کرده ایم تا به کمک آنها بتوانید سایت خود را برای گوگل بهینه سازی کنید.
فهرست بهترین و قوی ترین افزونه های وردپرس برای سئو
سایت هایی که از وردپرس استفاده می کنند این اقبال را دارند که برای اجرای امورات سئوی سایتشان می تواند از افزونه های مخصوص وردپرس استفاده کنند. این افزونه ها همچون یک دستیار سئو به سئوکار کمک می کنند تا بتواند به هدف خود دست پیدا کند.
در ادامه بهترین و قوی ترین افزونه های سئو وردپرس که به صورت موضوعی و بر اساس جزئیات کارکرد دسته بندی شده اند معرفی شده است.
- افزونه های مدیریت جامع سئو
افزونه هایی که برای مدیریت کلی سئو سایت از جمله بهینه سازی عناوین، آنالیز محتوا، بررسی رتبه سایت و پیدا کردن مشکلات سئویی سایت در این بخش معرفی شده است.
۱. افزونه یواست سئو (Yoast SEO)
پلاگین Yoast SEO جزء بهترین و مشهورترین افزونه های سئویی وردپرس است که احتمالا اولین افزونه سئویی است که روی هر سایتی نصب می شود. این افزونه امکانات متنوعی برای بهینه سازی گوگل دارد که برخی از آنها در نسخه رایگان موجود است و برخی هم تنها در نسخه پولی (Yoast SEO Premium) قابل استفاده هستند.
در نسخه رایگان یواست امکان نوشتن عنوان سئو و توضیحات متا وجود دارد و پیش نمایش صفحه در SERP گوگل ارائه می شود. همچنین قابلیت تحلیل محتوا، امتیازدهی به محتوا با گلوله های رنگی، شمارش لینک های خروجی و ورودی مطالب، نقشه سایت XML و ... از جمله دیگر قابلیت های نسخه رایگان یواست می باشد.
نسخه پرمیوم یواست سئو امکانات کامل تری از جمله استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی محتوا، پیشنهاد کلمات کلیدی مرتبط، پیشنهاد لینک سازی داخلی و ... وجود دارد. در نسخه پولی یواست تقریبا هر آنچه که برای سئو سایت به آن نیاز داشته باشید وجود دارد.
- تعداد نصب: ۱۰+ میلیون
- امتیاز: ۴.۸ از ۵
۲. افزونه رنک مث (Rank Math)
پلاگین Rank Math ابزاری برای بهینه سازی محتوا برای سئو است و به شما کمک می کند پیش از انتشار محتوا آن را از جهات مختلف سئو برای گوگل بهینه سازی کنید. در افزونه رنک مث می توان از هوش مصنوعی هم برای بهبود و جذاب کردن عناوین و محتواها کمک گرفت. این افزونه سئویی هم دارای دو نوع رایگان و پولی است که در نسخه رایگان آن برخی امکانات اولیه ارائه شده و امکانات تکمیلی و مهم در نسخه پولی آن (Rank Math Pro) قابل استفاده است.
تقریبا هر قابلیتی که در افزونه یواست سئو تعبیه شده در افزونه رنک مث هم وجود دارد و می توان از آن استفاده کرد. از نوشتن عنوان و توضیحات سئو گرفته تا ایجاد نقشه سایت و اسکیما. مدیریت ریدایرکت ها و دستیار هوش مصنوعی هم از دیگر قابلیت های افزونه Rank Math می باشد.
- تعداد نصب: ۳+ میلیون
- امتیاز: ۴.۹ از ۵
۳. افزونه All in One SEO
پلاگین All in One SEO ابزار جامع مدیریت سئو سایت و بهینه سازی مطالب برای گوگل است که تا حد زیادی به افزونه رنک مث شباهت دارد و امکانات آن افزونه را در خود جای داده است.
- تعداد نصب: ۳+ میلیون
امتیاز: ۴.۷ از ۵
۴. افزونه سئو پرس (SEOPress)
پلاگین SEOPress با این که نسبت به رقبای خود تعداد نصب بسیار کمتری دارد و البته ظاهر آن نیز کمی ساده و سنتی است اما امکانات خوبی همچون نمونه های مشابه دارد.
- تعداد نصب: ۳۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۸ از ۵
۵. افزونه The SEO Framework
پلاگین The SEO Framework نسبت به نمونه های مشابه ساده و سبک تر است و از نظر ظاهری کمی سنتی به نظر می رسد. امکانات این افزونه هم از رقبا کمتر است و برای بهینه سازی مقدماتی سئو توسط افراد تازه کار مناسب است.
- تعداد نصب: ۱۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۹ از ۵
- افزونه های افزایش سرعت سایت
سرعت سایت یک مولفه مهم سئو است و افزایش سرعت سایت نقش مهمی در سئو کردن سایت دارد. با سایت های کند نمی توان رتبه های برتر گوگل را فتح کرد. از این جهت است که افزونه های افزایش سرعت بارگزاری سایت ساخته شده اند و جامعه سئو نیز اقبال خوبی نسبت به آنها نشان داده است. اگر شما هم قصد سئو کردن سایت خود را دارید حتما باید یکی از این افزونه ها را روی وردپرس خود نصب داشته باشید.
در این بخش برخی از بهترین و مشهورترین افزونه های وردپرسی افزایش سرعت سایت معرفی شده است.
۱. افزونه کش لایتاسپید (LiteSpeed Cache)
پلاگین LiteSpeed Cache ابزار تخصصی کش کردن صفحات سایت است که با این کار باعث می شود سرعت بارگزاری سایت افزایش پیدا کند و این مولفه مهم سئویی در سایت محقق شود. افزونه کش لایت اسپید پس از پیکربندی، به صورت خودکار صفحات و فایل ها را کش می کند. بنابراین استفاده از آن برای سئوکاران تازه کار نیز چندان سخت و پیچیده نیست.
- تعداد نصب: ۵+ میلیون
- امتیاز: ۴.۸ از ۵
۲. افزونه WP-Optimize
پلاگین WP-Optimize همچون نمونه های مشابه خود اقدامات مربوط به کش صفحات و افزایش سرعت سایت را انجام می دهد و این نیز یکی از افزونه های مشهور در این حوزه می باشد که تعداد بالای نصب آن به خوبی بیانگیر این موضوع می باشد.
- تعداد نصب: ۱+ میلیون
- امتیاز: ۴.۸ از ۵
۳. افزونه WP Fastest Cache
پلاگین WP Fastest Cache هم دیگر افزونه تخصصی کش کردن فایل های وردپرس است که به بهبود سرعت سایت کمک می کند. در این افزونه علاوه بر کش کردن صفحات امکان فشرده سازی فایل های js و css هم وجود دارد که این کار به افزایش بیش از پیش سرعت بارگزاری سایت کمک می کند.
- تعداد نصب: ۱+ میلیون
- امتیاز: ۴.۹ از ۵
۴. افزونه W3 Total Cache
پلاگین W3 Total Cache دقیقا مشابه با دیگر افزونه های این حوزه است و تقریبا تمام قابلیت های دیگر افزونه ها را در خود دارد و تفاوت تنها در جزئیات و میزان افزایش سرعت سایت می باشد.
- تعداد نصب: ۱+ میلیون
- امتیاز: ۴.۴ از ۵
۵. افزونه WP Super Cache
پلاگین WP Super Cache نمونه دیگری از افزونه های افزایش سرعت سایت با کاهش حجم فایل ها و کش کردن آنها است که قابلیت های آن شبیه به نمونه های مشابه است و تفاوت آن تنها در جزئیات و میزان افزایش سرعت سایت می باشد.
- تعداد نصب: ۱+ میلیون
- امتیاز: ۴.۳ از ۵
۶. افزونه راکت (WP Rocket)
پلاگین WP Rocket جزء مشهورترین افزونه های افزایش سرعت سایت است که ظاهرا عملکرد بسیار خوبی نسبت به افزونه های مشابه دارد و میزان فشرده سازی و افزایش سرعت بارگزاری در آن بیشتر است. اما متاسفانه این افزونه نسخه رایگان ندارد و در مخزن وردپرس بارگزاری نشده است. برای استفاده از افزونه راکت تنها باید نسخه پولی آن را خریداری کنید.
- افزونه های بارگزاری تنبل تصاویر
بخش اعظمی از زمان بارگزاری سایت صرف دانلود تصاویر می شود. به علت این که تعداد تصاویر استفاده شده در صفحات سایت زیاد است و گاهی کیفیت و حجم تصاویر هم بالاست زمان بارگزاری کامل صفحه طول می کشد و این می تواند روی سئوی سایت اثر منفی داشته باشد. خوشبختانه افزونه های مخصوص بارگزاری تنبل تصاویر به سئوکاران کمک می کنند تا سرعت سایت را افزایش دهند.
در این بخش برخی از بهترین افزونه های بارگزاری تنبل تصاویر وردپرس معرفی شده است.
۱. افزونه a3 Lazy Load
پلاگین a3 Lazy Load پس از فعال سازی در وردپرس تمام تصاویر سایت را به صورت تنبل بارگزاری می کند یعنی با ایجاد تغییراتی در سایت باعث می شود تصاویر تنها زمانی بارگزاری شوند که در صفحه کاربر قرار گیرند. در صورت استفاده از این افزونه دیگر در ابتدای بارگزاری صفحه تمام تصاویر لود نمی شوند.
- تعداد نصب: ۱۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۳ از ۵
۲. افزونه BJ Lazy Load
پلاگین BJ Lazy Load کارکردی مشابه با افزونه قبلی دارد و با فعال شدن روی وردپرس تصاویر پست ها و مطالب را با تاخیر و به صورت تنبل بارگزاری می کند. این افزونه هم مشابه قبلی است و در کارکرد اصلی تفاوتی با آن ندارد.
- تعداد نصب: ۳۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۲ از ۵
۳. افزونه لیزی لودر (Lazy Loader)
پلاگین Lazy Loader دقیقا همچون دو افزونه قبلی کارکرد مشابهی دارد و تفاوت احتمالی آن در جزئیات است. برای فعال شدن بارگزاری تنبل باید این افزونه را روی سایت نصب کنید تا تصاویر با تاخیر بارگزاری شوند و سرعت سایت افزایش یافد.
- تعداد نصب: ۱۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۷ از ۵
- افزونه های فعال سازی اسکیما (Schema)
وقتی سخن از سئو به میان می آید حتما از اهمیت داده های ساختاریافته اسکیما هم گفته می شود. استفاده از ساختار اسکیما در سایت باعث می شود گوگل درک بهتری از محتوای سایت پیدا کند و سایت را به گونه بهتری در نتایج جستجو نمایش دهد.
برای فعال کردن Schema روی سایت وردپرسی افزونه های مخصوصی وجود دارد که در ادامه معرفی شده است.
۱. افزونه Schema & Structured Data for WP
این پلاگین به صورت ویژه برای راه اندازی اسکیما روی سایت ساخته شده است به طوری که پس از نصب و پیکربندی آن، در صفحات سایت اسکیما مخصوص آن صفحات قرار قرار می دهد. پس از اولین خزش مجدد گوگل اسکیما اضافه شده را بررسی کرده و آن را به نتایج جستجو اضافه می کند.
- تعداد نصب: ۱۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۶ از ۵
۲. افزونه Schema
پلاگین Schema یکی دیگر از افزونه های مخصوص قرار دادن کد اسکیما در صفحات سایت وردپرسی است که همچون افزونه قبلی عمل می کند و تفاوت آن تنها در جزئیات است.
- تعداد نصب: ۵۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۳ از ۵
۳. افزونه Schema – All In One Schema Rich Snippets
این پلاگین وردپرسی گونه دیگری از پلاگین های مخصوص اضافه کردن کد Schema به سایت است که همچون نمونه های مشابه عمل می کند و در جزئیات با آنها تفاوت دارد.
- تعداد نصب: ۵۰+ هزار
- امتیاز: ۴ از ۵
- افزونه های مدیریت لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی جزء مولفه های مهم سئو داخلی سایت است که تاثیر جدی روی رتبه گیری صفحات در گوگل دارد. لینک سازی صحیح و هدفمند در سئو می تواند به کسب رتبه های برتر گوگل منجر شود. برای مدیریت لینک سازی داخلی سایت افزونه های خوبی ساخته شده است.
در این بخش بهترین افزونه های مدیریت لینک سازی داخلی سئو در وردپرس معرفی شده است.
۱. افزونه Internal Link Juicer
پلاگین Internal Link Juicer به شما کمک می کند در مطالب و پست ها به صورت بهینه و مناسب لینک سازی داخلی انجام دهید و از آن به نحو احسن برای بهبود سئو سایت بهره گیری نمایید. در این افزونه همچنین وضعیت لینک های ورودی و خروجی داخلی صفحات نمایش داده می شود که کاربرد زیادی در سئو دارد.
- تعداد نصب: ۶۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۷ از ۵
۲. افزونه Link Whisper
این پلاگین مدیریت لینک سازی داخلی هم همچون افزونه قبلی به مدیر سئو کمک می کند با لینک سازی داخلی در صفحات ارتباط میان آنها را حفظ کند. ویژگی خوب پلاگین Link Whisper این است که در فهرست پست های مدیریت وردپرس تعداد لینک های داخلی ورودی و خروجی هر صفحه را نمایش می دهد.
- تعداد نصب: ۳۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۳ از ۵
۳. افزونه Internal Links Manager
این پلاگین برای لینک سازی داخلی خودکار ایجاد شده است. یعنی شما پیکربندی افزونه Internal Links Manager را انجام می دهد و افزونه به صورت خودکار در پست های مختلف لینک سازی داخلی انجام می دهد.
- تعداد نصب: ۱۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۷ از ۵
۴. افزونه Interlinks Manager
پلاگین Interlinks Manager مثل موارد قبلی قابلیت ساخت لینک داخلی و نمایش میزان لینک های خروجی و ورودی پست ها را دارد و برای هر صفحه میزان آب پیوند را نمایش می دهد.
- تعداد نصب: ۱۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۵ از ۵
- افزونه های هدایت صفحات (ریدایرکت)
در سایت ها شناسه هر صفحه آدرس URL آن است. اگر آدرس صفحه ای تغییر کند دیگر نمی توان آن صفحه را پیدا کرد. چنین اتفاقی تاثیر بسیار بدی روی سئو سایت می گذارد. این که آدرس صفحات سایت تغییر پیدا کند و کاربر از طریق گوگل وارد آدرسی شود که صفحه آن دیگر وجود ندارد. راه حل هدایت آدرس قبلی به آدرس جدید است. چیزی که به آن ریدایرکت گفته می شود. در وردپرس برای این نیاز هم افزونه ساخته شده است.
در ادامه برخی از مشهورترین افزونه های وردپرس مخصوص ریدایرکت صفحات معرفی شده است.
۱. افزونه Redirection
پلاگین Redirection مشهورترین افزونه در میان رقبای خود است و از آنجایی که ریدایرکت آدرس ها در اکثر سایت ها مورد نیاز است تقریبا در اکثر سایت های وردپرسی از این افزونه استفاده می شود. پس از تغییر آدرس پست ها می توانید به کمک این افزونه به راحتی آدرس قدیم را به آدرس جدید هدایت کنید تا مشکلی برای سئو صفحه ایجاد نشود.
- تعداد نصب: ۲+ میلیون
- امتیاز: ۴.۴ از ۵
۲. افزونه 301 Redirects
این پلاگین هم همانند مورد قبلی به صورت تخصصی برای هدایت صفحات به آدرس جدید ساخته شده و به دو صورت ۳۰۱ و ۳۰۲ ریدایرکت را انجام می دهد. ساختار کلی افزونه همانند قبلی است اما ممکن است در جزئیات متفاوت باشد.
- تعداد نصب: ۲۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۷ از ۵
۳. افزونه Quick Page/Post Redirect
پلاگین Quick Page/Post Redirect گونه دیگری از افزونه های مخصوص هدایت صفحات است که همانند دو مورد قبلی کار ریدایرکت را انجام می دهد و تفاوتش با دیگر افزونه های رقیب در جزئیات است.
- تعداد نصب: ۱۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۴ از ۵
- افزونه های پیدا کردن لینک های شکسته
صفحاتی که آدرس آنها تغییر کرده و هیچ ریدایرکتی برای آنها ایجاد نشده لینک شکسته ایجاد می کنند. لینک های شکسته اگر تعدشان زیاد شود به سئو سایت آسیب می رسانند و باعث ضعف تجربه کاربری و کاهش رتبه سایت می شوند. به کمک افزونه های بررسی لینک های شکسته می تواند لینک های شکسته موجود در سایت را پیدا کرد و برای رفع آنها اقدام کرد.
در ادامه مشهورترین افزونه های وردپرس برای پیدا کردن لینک های شکسته معرفی شده است.
۱. افزونه Broken Link Checker
پلاگین Broken Link Checker افزونه محبوب و تخصصی برای جستجو و یافتن لینک های شکسته موجود در سایت است که به صورت خودکار هرچه لینک شکسته در سایت وجود داشته باشد را پیدا می کند. به کمک این افزونه می توانید تمام لینک های شکسته را پیدا کنید و آنها را به صفحات زنده هدایت نمایید.
- تعداد نصب: ۶۰۰+ هزار
- امتیاز: ۳.۸ از ۵
۲. افزونه Broken Link Checker by AIOSEO
دیگر پلاگین تخصصی برای آنالیز لینک های شکسته این افزونه است که همان کار افزونه قبلی را انجام می دهد و تنها در جزئیات و ریزه کاری ها با آن تفاوت دارد.
- تعداد نصب: ۱۰۰+ هزار
- امتیاز: ۳.۲ از ۵
- افزونه های فعال کردن فهرست مطالب
فهرست مطالب همان باکسی است که در ابتدای مطلب نمایش داده می شود و تمام عناوین موجود در صفحه را به صورت فهرستی نمایش می دهد. فهرست مطالب برای کاربر این فایده را دارد که می تواند نگاهی کلی به عناوین مطلب داشته باشد و موضوع مورد نظر خود را در آن پیدا کند. اما از نظر سئویی یک کارکرد دیگر دارد و آن این که گوگل با استفاده از عناوین این فهرست نمایشی نوعی ریچ اسنیچت (Rich snippet) در زیر نتایج سایت ایجاد می کند که به افزایش نرخ کلیک کمک می کند.
در ادامه بهترین افزونه های مخصوص ایجاد فهرست مطالب در وردپرس معرفی شده است.
۱. افزونه Easy Table of Contents
پلاگین Easy Table of Contents پس از نصب و فعال سازی به صورت خودکار در ابتدای هر مطلب فهرستی از عناوین موجود در صفحه را نمایش می دهد. در بخش پیکربندی افزونه می توان جایگاه فهرست و ساختار آن را تغییر داد و آن را بهینه سازی نمود.
- تعداد نصب: ۵۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۴ از ۵
۲. افزونه Table of Contents Plus
این پلاگین هم همانند افزونه قبلی فهرست عناوین موجود در مطلب را به صورت لیست نمایش می دهد که به کاربر و موتورجستجو جهت درک بهتر محتوا کمک می کند.
- تعداد نصب: ۳۰۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۴ از ۵
۳. افزونه Rich Table of Contents
این پلاگین به مانند دو پلاگین قبلی عمل می کند و در کلیات تفاوتی با آن ندارد تنها تفاوت در قالب نمایش فهرست و جزئیات نمایش است.
- تعداد نصب: ۲۰+ هزار
- امتیاز: ۴.۱ از ۵
جمع بندی
سئو کردن سایت فرآیندی طولانی مدت است و نیازمند تلاش مداوم و بررسی همه جانبه سایت است. بدون استفاده از ابزارهای مخصوص این کار سئو کردن سایت بسیار سخت است اما با استفاده از ابزار و افزونه های مخصوص سئو کردن سایت که در وردپرس ساخته شده است می توان سئو کردن سایت را آسان تر کرد و با کیفیت بهتری سایت را در رتبه های برتر گوگل قرار داد.